Tuesday, 9 July 2013

ULASAN VIDEO UCAPAN COUPLE SEMINGGU

ULASAN VIDEO UCAPAN COUPLE SEMINGGU"Bodoh betul dowh! Couple seminggu pun nak kecoh. Aku bercouple bertahun-tahun tak kecoh pun," ucap seorang pengguna Facebook sewaktu melihat video seorang gadis yang memberi ucapan baru bercouple seminggu.

            "Cubalah lihat, Yahudi melondehkan akhlak muslimah kita," ucap seorang pengguna Facebook yang berpenampilan Islamik.

            "Tengoklah apa nak jadi dengan anak gadis Islam sekarang. Astaghfirullahal'azim," tulis caption pada sebaran video tersebut yang saya lihat.

            Pada fikiran saya, cara sedemikian tidak mendidik anak gadis tersebut menjadi lebih baik, malah menjatuhkan maruahnya lagi.

            Setiap orang mungkin ada aksi bodoh yang tersendiri, tetapi tidak dirakam dan menyebarkannya. Jadi, janganlah kita merasakan cukup baik dengan melakukan sebaran terhadap video tersebut. Itu akan menyebabkan seseorang yang menyebarkan video tersebut lebih kurang cerdik berbanding si pelaku di dalam rakaman video tersebut.


# Semoga rasa meluat, benci, marah dan sebagainya daripada kita semua dapat mendidik generasi gadis sedemikian ke arah kebaikan :D Muhasabahlah wahai orang-orang yang berfikiran cerdik, matang dan dewasa.

1 comment:

 1. setuju dengan pendapat owner blog..

  hai.. salam kenal,
  follower no.218
  done follow sini,
  jom follow teman yea =)

  http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
  http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

  ReplyDelete